Araç Giydirme de Nelere Dikkat Edilmeli?

 

Araç giydirme işlemi araç üzerine folyo adı verilen malzeme ile kaplama işlemine verilen addır. Reklam sektöründe genellikle araç üzeri ürün ve marka reklamı şeklinde gelişen bu uygulamalar, modifiye araç sektöründe de araca şıklık katmak için uygulanmaktadır.

Piyasa bir çok araç kaplama ve giydirme işlemi yapan firma bulunmaktadır. Ama bu firmalardan kaç tanesi araç giydirmede dikkat edilmesi gerekenler konusunda titiz davranmaktadır. Araç giydirilirken dikkat edilmesi gereken konuları 3 başlık altında toplayabiliriz.

1- Malzeme kalitesi belki de en önemli araç giydirme unsurlarından bir tanesidir. Araç giydirme işleminde kullanılan onlarca marka vardır. Ancak bunların içerisinde Oracal ve 3M başarıları ile ön plana çıkmaktadır. Piyasa da bir çok firma 3M marka malzeme ile fiyat teklifi verirken uygulama esnasında bu ürünleri kullanmamaktadır. Araç giydirme işleminde kullanılan malzemeyi uygulama sırasında kontrol etmenizi tavsiye ederiz.

2- Diğer önemli kısım ise işçiliktir. Bu işlem konusunda profesyonelleşmiş ekibimiz tarafından 20 yıllık tecrübe ile yapılmaktadır. Tecrübesiz eller ile yapılan araç giydirme işleminde bir çok sorunu çıplak gözle görmekte mümkündür.

3- Araç kaplanacak mekan özel olarak seçilmelidir. Araç metal sıcaklığı oda sıcaklığına yakın olmalıdır ki kaplanacak araç ile folyo arasında ısı farkları meydana gelmesin. Aksi takdirde folyo araç üzerinde genleşerek ileriki süreçlerde patlamalara neden olabilir.

Yorum bırakın